2009 Zuid-oost Engeland

2009 Zuid-Oost Engeland

Dinsdagmorgen in alle vroegte vertrokken richting kanaaltunnel. Door het vlotte verkeer en het vroege vertrek hebben wij zelfs een trein vroeger genomen als de geplande reservatie. Eens in Engeland was het in het begin natuurlijk een beetje wennen aan het links rijden maar al bij al is dit als motorijder precies wel makkelijker dan als autobestuurder.

In Engeland hadden wij een korte rit door het binnenland van "HASTINGS" gepland. Hier zie je de pracht en praal van oude engelse herenhuizen en plattelandshuizen. Heuvels, hagen en mooie vergezichten gaven een mooie rit, en dit in de zon, wat wil je nog meer. In de namiddag hebben wij dan nog 2 bezoekjes gebracht aan lokale bezienswaardigheden.

Bodiam Castle : Dit kasteel was één van de eerste kastelen die we makkelijk konden bezoeken. Het betreden van het park was slechts 1 pond voor de moto. De bewaker was zelfs zo vriendelijk dat we de moto vlakbij de inrit konden parkeren. Hij ging de moto in het oog houden. Dit samen met een gratis vestaire in het privevertrek van de bewaker gaf ons vrijheid om het kasteel te bekijken. De wandeling rond het mooie kasteel is zeker en vast de moeite. In de overijverigheid was ik zelfs vergeten mij sleutel van de moto te nemen. Gelukkig had ik wel het schijfremslot goed aangebracht. Bij het naderen van de moto kwam de bewaker al af met de sleutel. Doe je al eens moeite om de moto vast te leggen en vergeet je de sleutel er af te nemen.


Great Dixters House : Dit oude houten huis en zeer authentiek, volledig in hout en een zeer uitgebreide kruiden en bloementuin. Het parkeren van de moto was hier niet zo eenvoudig, de vrouwelijke ticketverkoopsters, tevens eigenaressen hadden niet zo graag dat de moto vlakbij stond.

Ze stelden een grasparking voor. NA een beetje overtuigen kon het dan toch. Jassen en helm wel mee te nemen. Verschil tussen mannen en vrouwen? Rye In de late namiddag zijn we dan in ons overnachtingsplaats aangekomen. Het schilderachtige RYE. Echt niet te missen. Het is nog een oude stad met zelfs nog originele straten. 's avonds heel vroeg het bed in, de dag was immers heel vroeg begonnen.


Beachy Head


Woensdagmorgen redelijk op tijd vertrokken voor de lange rit naar Porthsmouth. In de voormiddag vooral in het binnenland van Kent rondgetoerd, met een stop aan Pevensy Castle. Hier heb ik een niet te drinken engelse drank genomen (cola met daarin een bol ijs). Rond de middag zijn we dan een het hoogtepunt van de dag aangekomen, de krijtrotsen of 'the white cliffs of ..." zijn een niet te missen spectakel. De lunchplaats gaf hierop een mooi zicht.


 

De lange rit langs de zee naar Porthsmouth was iets te eentonig en te lang. Gelukkig zijn we rond Goodwood nog gestopt wij een lokaal, racecircuit, rijk zijn moet toch plezant zijn. Rond zevenen kwamen wij pas aan in 'The Retreat". Dit was een heel luxuese B&B en echt een aanrader. Doordat het was beginnen te regenen is onze stadswandeling letterlijk in het water gevallen. De aanrader van het huis was echt wel een aanrader, een lokale wijnbar.


Dondervoormiddag was gepland door 'The Old Forest', het leek wel een bos, met open vlaktes zo groot als de provincie antwerpen. Hier zag je wilde koeien, paarden,... Na het verlaten van het bos zijn wij dan door het binnenland, met echt kleine (zand)wegen naar onze volgende B&B gereden.


 

Deze was wel een heel pak minder, maar gelukkig was het gekozen restaurant zeker en vast een aanrader. Veilig Italiaans is misschien te verkiezen boven het speciale Engels.


Vrijdag

was maar een korte rit, we zouden immers 2 dagen logeren bij Ann en Roger, engelse familie. Onderweg zijn wij nog halt gehouden aan 'The pantiles' een oude winkelstraat die je direct aan de 19-20ste eeuw doet denken. In de namiddag zijn wij dan nog gestopt aan HEVER Castle, een perfect onderhouden kasteel met dito tuinen. Echt Engels. Voor het bereiken van de eindbestemming zijn we nog langs het lokale crematorium, moeke (mijn grootmoeder) wou immers nog een laatste herinnering aan haar zus bekomen dmv foto's.

Na een geslaagde nachtrust hebben wij op zaterdag een engelse familiedag gehad. Alle engelse familie was present om de belgische gasten te ontvangen. Leuke herinneringen opgehaald. Vooralleer wij arriveerden hebben zij ons nog enkele typische plaatsjes laten zien. De verplichte (foto)stop langs het kerkhof heeft mijn grootmoeder achteraf veel plezier gedaan. Ze kon immers niet aanwezig zijn op de begrafenis van haar recent overleden zus.


Zondag vrij vroeg vertrokken, we hadden immers een babyborrel in de namiddag, deze konden wij absoluut niet missen. De truk met de vroegere trein is nu ook weer gelukt. Rond drie uur waren we immers gewassen en gestreken present op de babyborrel.